Az én sajtgolyóim, amikor először próbálkoztam ezzel a rapid ebéddel, bizony sajtlepények lettek a sütőben, mert attól féltem, hogy túl sok zsemlemorzsával keverem a masszát… Te, hogy ne járj így, inkább tartsd be a hozzávalók arányát, a sajtok fajtáin viszont bátran változtass, jelentem, ementálival, és parmezánnal is isteni lesz!A sütőtökös rizs pedig egy kiváló lehetőség, hogy átvidd a barnarizst a kicsit válogatósabb családtagok ízlésén is 😉
Hajrá!
A sajtokat lereszeljük, minél több fajta sajtot használunk, annál különlegesebb, egyénibb ízű sajtgolyót
fogunk kapni. A reszelt sajtot a felütött tojással elkeverjük, majd kevés zsemlemorzsával golyókat formázunk belőle, és még további zsemlemorzsába forgatjuk őket. A golyókat minimális olajjal megkenjük, majd 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük őket.
A körethez a sütőtököt felkockázzuk. A felforrósított olajon átfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a
tököt, sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd lefedve 10-15 percig pároljuk. Ha elkészült, elkeverjük a kifőtt rizskörettel, a tetejét pedig parmezán sajttal megszórva tálaljuk. Készíthető tepsiben sült sütőtökből is, kiváló maradékértékesítő lehetőség!
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.