Barion Pixel

Húsgolyó svéd módra

Hihetetlen, hogy több, mint két hónapja nem került fel ide recept, de most vééééégre! Megtöröm a csendet, és hozom is a svéd húsgolyó receptjét, ami már instán pár napja nagy sikert aratott.

Hozzávalók:

sertéshús 100 g
főzőtejszín, vagy light kókuszkrém 40 ml
vöröshagyma 25 g
mustár 10 g
zsemlemorzsa 10 g
tojás 0,5 darab
fokhagyma

feketebors
szerecsendió
áfonyalekvár, hozzáadott cukrot nem tartalmazó 15 g
rizs (nálam most jázmin) 40g szárazon mérve

Elkészítés:

Ha nem daráltat vettél, akkor a húst daráld le, dolgozd össze a felaprított hagymával, a fűszerekkel, a tejszínnel és a tojással, majd formázz gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában. A húsgolyókat kisütheted bő olajban – ezt ajánlom legkevésbé, akkor a zsírtartalom jelentősen megnő -, teflonban akár, én most azonban az új air fryerben sütöttem meg őket, sütőpapírral bélelve – csekkold, hogy a tiéd ezzel kompatibilis gép-e – 200 fokon 2×10 percet sütöttem őket, az első 10 perc után forgatva.

Mivel volt a hűtőben készen, így fehér rizzsel tálaltam, te választhatsz bármilyen fajtát, de semmiképp se feledkezz meg a lényegről, a hozzáadott cukrot nem tartalmazó áfonyalekvár „személyében”.

Extra könnyű elkészíteni, eskü összeáll kenyér nélkül is, és garantáltan hoz egy pici változatosságot a magyaros, paprikás változat után.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

(A receptet megtalálod a januári JÓ(L)ENNI – Fogyjunk Közösen! étrendjében is, így ha kedvet kaptál, érdemes azt is beszerezned innen.)

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tojás, Tej, Mustár, Kén-dioxid

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.