Ha unod a húst, esetleg böjtölsz, vagy akár szeretnél egy kicsit kevesebb időt tölteni a konyhában, akkor is tökéletes megoldás lesz, ha tojáspörköltet készítesz a családnak! Mutatom, hogyan!
Az olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Amikor már jól megpirult, vizet öntünk hozzá, és újra lepirítjuk, majd pótoljuk az elpárolgott vizet, és ezt a folyamatot még kétszer megismételjük.Ízlés szerint tovább is fűszerezhetjük, például borssal,esetleg sómentes delikáttal, pirosarannyal. A pörköltalapot visszatesszük a tűzre és rátesszük a felkarikázott főtt tojást, valamint annyi vizet, hogy a tojást éppen ellepje. Fedő alatt, néhányszor megkeverve készre pároljuk. Köretként rizs, bulgur, gyakorlatilag bármilyen gabona illik hozzá.
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.