Barion Pixel

Tojáspörkölt

Ha unod a húst, esetleg böjtölsz, vagy akár szeretnél egy kicsit kevesebb időt tölteni a konyhában, akkor is tökéletes megoldás lesz, ha tojáspörköltet készítesz a családnak! Mutatom, hogyan!

Hozzávalók:

vöröshagyma 10 g
napraforgóolaj 8 ml
főtt tojás 2 darab
fűszerpaprika

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Amikor már jól megpirult, vizet öntünk hozzá, és újra lepirítjuk, majd pótoljuk az elpárolgott vizet, és ezt a folyamatot még kétszer megismételjük.Ízlés szerint tovább is fűszerezhetjük, például borssal,esetleg sómentes delikáttal, pirosarannyal. A pörköltalapot visszatesszük a tűzre és rátesszük a felkarikázott főtt tojást,  valamint annyi vizet, hogy a tojást  éppen ellepje. Fedő alatt, néhányszor megkeverve készre pároljuk. Köretként rizs, bulgur, gyakorlatilag bármilyen gabona illik hozzá.

Makrotápanyagok:

Allergének: Tojás

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.