Barion Pixel

Jól enni annyi, mint jól lenni – Életmódváltás Abonyi Orsival

Januárban, az év elején sokunkban megfogalmazódik, hogy na most, most aztán tutira megváltozom, odafigyelek magamra, az egészségemre, és idéntől most már eskü, hogy tudatosabban fogok táplálkozni. Na és persze az se lenne baj, ha pár kilóval könnyebben várnám a tavaszt és a nyarat, de pszt… 😉 Majd észreveszik rajtam a változást, és akkor nem győzik majd kérdezni: hogyan csináltad? Én pedig büszkén fogok csak ennyit mondani: életmódváltással!

Jól hangzik, ugye? Meg milyen egyszerűen! De hogy hogyan kezdjünk bele, úgy, hogy igazán tartós sikert érjünk el? Na ebben fogok nektek segíteni!

Vége a januárnak, februárban már kicsit tisztul a kép, jobban, reálisabban látjuk, mi a VALÓS motivációnk, ami végig tud kísérni minket ezen az úton, és nem csupán egy kezdeti lelkesedést fog adni. Nem tetszik, amit a tükörben látsz? A mérleg zavar? Lett egy rossz laboreredményed? Megijesztett az üzemorvos? Nem bírod szusszal a gyerek utáni rohangálást? Ott vár a ruhatárad a gardróbban, jó lenne újra az igazi kedvenceidet hordani?

Hidd el, nincs rossz válasz! Ne érezd magad kellemetlenül azért, mert téged igenis motivál, hogy újra ötöst-hatost-nyolcast láss a mérlegen, és szerintem az is teljesen érthető, ha újra felvennéd az M-es kabátodat tavasszal. És akkor se szégyelld magad, ha az indította el benned a gondolatot a váltás felé, hogy valamid fájni kezdett. Igen, persze, jobb megelőzni a bajt, de sajnos időutazni még nem tudunk.

Szóval ne aggódj, a lényeg, hogy változtatni szeretnél, és ha tényleg tudod, hogy miért, akkor menni fog! Ne a barátnőd miatt, ne azért, mert egy csoportban láttál egy olyan előtte-utána képet, hogy húúú, ne azért, mert az orvos azt mondta, hogy le kell fogyni, hanem MAGAD miatt!

Ha van valós motivációd, lesz elég kitartásod! És ha lesz elég kitartásod, akkor megtapasztalhatod, hogy az életmódváltáshoz nem kell erőnkön felül teljesíteni, nem kell sanyarogni, hiszen az életmódváltás csak akkor működik, ha erőlködés nélkül, szinte észrevétlenül, hosszú távon tudjuk alkalmazni az új szokásainkat.

És hogy milyen szokásokkal indíthatod el magad ezen az úton? Arról bővebben olvashatsz a következő cikkjeimben, de addig is ajánlom figyelmedbe a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk Közösen! étrendjeit, amiből már letölthető a februári, finom, egyszerű, jó ár-érték arányú, szezonális, könnyen elkészíthető ételekkel!

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc cikkeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.