A cukkini egy tökéletes alapanyag az ételek volumenének növelésére, viszonylag semleges ízhatás mellett. Ez a tulajdonság fontos előny, ha nehezen visszük be a napi javasolt zöldségmennyiséget, vagy akár válogatós a gyerekünk, és kerüli a zöldségeket, illetve, ha egy fogyókúra során nehezen érjük el az ételek elkészítésekor az ideális, nem túl kicsi, nem túl nagy energiasűrűséget: a cukkini kis kalóriaértékért cserébe nagy helyet foglal a gyomrunkban, ezáltal laktat, és közben jelentősen növeli a zöldségbevitelünket is.
A rizottók pedig alapból finomak, miért ne kombinálhatnánk ezt a két dolgot?
A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a vékonyan szeletelt, vagy lereszelt cukkinit. Hozzátesszük a rizst – lehetőleg arborio típusút -, és pirítjuk, pároljuk. Ezt követően merőkanalanként adjuk hozzá a húslevest, vagy a leveskockás alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük. Addig pároljuk, amíg a rizs megpuhul, szaftos és sűrű lesz. Végül, ha szükséges sózzuk, ízesítjük őrölt borssal és frissen reszelt parmezánt keverünk hozzá.
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.