A tócsni – vagy más néven lapcsánka, vagy más néven görhöny, vagy más néven….jó, ezt a sort egészen hosszan folytathatnám 😉 – igazi közönségkedvenc az étrendjeimben, amit igyekszem mindig szezonális verzióban prezentálni. Most, a koraőszi szezonra póréhagymával, és édesburgonyával készítettük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és lereszeljük. Az édesburgonyát, a hagymát, zsemlemorzsát összekeverjük annyi liszttel, hogy megfelelő állagú, ne túl folyós, ne túl masszív se legyen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Palacsintasütőben olajat melegítünk és a tócsnit, mint a palacsintát kisütjük benne, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tócsnikat, pici olajjal megkenve 190 fokra előmelegített sütőben, félidőben megfordítva, kb. 1 óra alatt készre sütjük őket. Még melegen, tejföllel tálaljuk.
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.