Barion Pixel

Hagymás édesburgonya tócsni

A tócsni – vagy más néven lapcsánka, vagy más néven görhöny, vagy más néven….jó, ezt a sort egészen hosszan folytathatnám 😉 – igazi közönségkedvenc az étrendjeimben, amit igyekszem mindig szezonális verzióban prezentálni. Most, a koraőszi szezonra póréhagymával, és édesburgonyával készítettük.

Hozzávalók:

5 adagra:
édesburgonya 500 g
póréhagyma 100 g
zsemlemorzsa 30 g
tejföl, 12%-os 30 g
zabliszt 30 g
tojás 1 db
napraforgóolaj 5 ml
petrezselyemzöld
kapor
mentalevél

feketebors

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és lereszeljük. Az édesburgonyát, a hagymát, zsemlemorzsát összekeverjük annyi liszttel, hogy megfelelő állagú, ne túl folyós, ne túl masszív se legyen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Palacsintasütőben olajat melegítünk és a tócsnit, mint a palacsintát kisütjük benne, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tócsnikat, pici olajjal megkenve 190 fokra előmelegített sütőben, félidőben megfordítva, kb. 1 óra alatt készre sütjük őket. Még melegen, tejföllel tálaljuk.

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tojás

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.