Barion Pixel

Gombás rakott tészta

Egy gyorsan összerakható, sütéssel együtt is csupán 45 percet igénylő finomságot hoztam. A szeptemberi JÓ(L)ENNI csoportban eredetileg gombával és csirkemellel szerepel az étel, én most egy kicsit egyszerűsítve, és vegásítva, hús nélkül készítettem el.

Hozzávalók:

csiperke 150 g
teljes kiőrlésű száraztészta 50 g
főzőtejszín 50 g
parmezán sajt 20g
olívaolaj 2kiskanál
fokhagyma
vöröshagyma 1 fej
majoránna

bazsalikom
cayenne bors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd pirítsuk meg rajta a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Bő, forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztát (penne, fussili, de akár makaróni is lehet, én még vöröslencsetésztát is kevertem hozzá). Egy jénait vékonyan kenjünk ki olajjal (ez a tejszín miatt akár el is hagyható művelet) és felváltva, rétegesen lerakjuk a  tésztát, majd rá a pirított gombás csirkemellet, végül öntsük le főzőtejszínnel, és ezt ismételjük meg, ameddig a tál mérete lehetővé teszi. Tetejére reszeljünk parmezán sajtot, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirítsuk rá a tésztára.

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tojás, Tej

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.