Barion Pixel

Mandulakérges narancsos túrógombóc

Hogyan fér bele a túrógombóc közkívánatra a JÓLENNI étrendekbe?

Egyrészt minden a gondos alapanyagválasztáson és az elkészítés módján áll vagy bukik: zsírszegény túró, nem túl sok búzadara, zsemlemorzsa helyett pedig pirított mandula szerepel az összetevők között. Másrészt viszont nehogy már ne férjen bele időnként egy túrógombóc, ha az ember fia, vagy lánya megkívánja…. Ugye? 😊

Hozzávalók:

200 gramm sovány tehéntúró
40 gramm búzadara
30 gramm mandula
10 gramm narancshéj
1 db tojás

Elkészítés:

Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojássárgájával, sóval, narancshéjjal és a búzadarával. Állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő vízben főzzük legalább 2-3 percig, amíg a gombócok felszínre nem jönnek. Miután elkészültek, pirított mandulába forgatjuk a kész gombócokat. (Az 1 adagnyi mennyiség kb. 3 gombócra lesz elegendő.) Jó étvágyat hozzá!

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tojás, Tej

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Ezeket próbáltad már?

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.