Barion Pixel

Sajtgolyók sütőtökös rizzsel

Az én sajtgolyóim, amikor először próbálkoztam ezzel a rapid ebéddel, bizony sajtlepények lettek a sütőben, mert attól féltem, hogy túl sok zsemlemorzsával keverem a masszát… Te, hogy ne járj így, inkább tartsd be a hozzávalók arányát, a sajtok fajtáin viszont bátran változtass, jelentem, ementálival, és parmezánnal is isteni lesz!A sütőtökös rizs pedig egy kiváló lehetőség, hogy átvidd a barnarizst a kicsit válogatósabb családtagok ízlésén is 😉

Hajrá!

Hozzávalók:

Sajtgolyó hozzávalói
Teljes kiőrlésű zsemlemorzsa 35 g
Light trappista sajt 10 g
Cheddar sajt 10 g
Ementáli sajt 10 g
Napraforgóolaj 5 ml
Tojás 1 db

A sütőtökös rizs hozzávalói
Sütőtök 75 g
Barnarizs 20 g
Parmezán sajt 10 g
Napraforgóolaj
Fokhagyma

Rozmaring
Szerecsendió
Bors

Elkészítés:

A sajtokat lereszeljük, minél több fajta sajtot használunk, annál különlegesebb, egyénibb ízű sajtgolyót
fogunk kapni. A reszelt sajtot a felütött tojással elkeverjük, majd kevés zsemlemorzsával golyókat formázunk belőle, és még további zsemlemorzsába forgatjuk őket. A golyókat minimális olajjal megkenjük, majd 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük őket.

A körethez a sütőtököt felkockázzuk. A felforrósított olajon átfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a
tököt, sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd lefedve 10-15 percig pároljuk. Ha elkészült, elkeverjük a kifőtt rizskörettel, a tetejét pedig parmezán sajttal megszórva tálaljuk. Készíthető tepsiben sült sütőtökből is, kiváló maradékértékesítő lehetőség!

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tojás, Tej

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.