Hihetetlen, hogy több, mint két hónapja nem került fel ide recept, de most vééééégre! Megtöröm a csendet, és hozom is a svéd húsgolyó receptjét, ami már instán pár napja nagy sikert aratott.
Ha nem daráltat vettél, akkor a húst daráld le, dolgozd össze a felaprított hagymával, a fűszerekkel, a tejszínnel és a tojással, majd formázz gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában. A húsgolyókat kisütheted bő olajban – ezt ajánlom legkevésbé, akkor a zsírtartalom jelentősen megnő -, teflonban akár, én most azonban az új air fryerben sütöttem meg őket, sütőpapírral bélelve – csekkold, hogy a tiéd ezzel kompatibilis gép-e – 200 fokon 2×10 percet sütöttem őket, az első 10 perc után forgatva.
Mivel volt a hűtőben készen, így fehér rizzsel tálaltam, te választhatsz bármilyen fajtát, de semmiképp se feledkezz meg a lényegről, a hozzáadott cukrot nem tartalmazó áfonyalekvár „személyében”.
Extra könnyű elkészíteni, eskü összeáll kenyér nélkül is, és garantáltan hoz egy pici változatosságot a magyaros, paprikás változat után.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
(A receptet megtalálod a januári JÓ(L)ENNI – Fogyjunk Közösen! étrendjében is, így ha kedvet kaptál, érdemes azt is beszerezned innen.)
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.