Barion Pixel

Kakaós-áfonyás zabpalacsinta

Hétvégente, ha picit több időm van, szeretem megvariálni a megszokott zabkását reggelimet, ilyenkor nyúlok leggyakrabban a palacsintasütőért. Bár, igazság szerint, ez a zabpali annyira gyorsan elkészül, hogy egy átlag szerdát is feldobhat!

Hozzávalók:

30g zabliszt
0.5 db tojás (M-es méret)
1 dl light kakaóital
40g áfonya
40g zsírszegény túró
20g natúr joghurt
20g hozzáadott cukormentes áfonyalekvár
pici (nálam foszfátmentes) sütőpor
minimális olaj az edénybe

Elkészítés:

Keverd el – lehetőleg kézi habverővel, úgy kevésbé lesz csomós- a zablisztet, a kakaót, a tojást és a sütőport, ha gondolod, picike sót és további fűszereket, édesítést is tehetsz a masszába. Hagyd pár percig állni, majd egy teflon palacsintasütőben az egész masszát – ebből 1db, közepesen vastag palacsinta tud elkészülni – minimális olajon, egyszer megfordítva süsd készre.

A kakaós palacsinta tölteléke a joghurt, túró és lekvár keveréke legyen, talaláskor pedig szórj rá, mellé friss áfonyát is.

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tojás, Tej

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.