Barion Pixel

Szicíliai padlizsánsaláta

A padlizsántól úgy tapasztalom, sokan tartanak, vagy maximum csak -majonézes- padlizsánkrém, esetleg zakuszka formájában merik elkészíteni, pedig hideg, vagy meleg salátaként is tökéletes, gyors, könnyen összedobható fogás válhat belőle. Mutatom is, például hogyan!

Hozzávalók:

padlizsán 180 g
paradicsom 100 g
vöröshagyma 20 g
zeller 20 g
citromlé 10 ml
olívaolaj (nem kell extraszűz) 10
mandula, vagy más olajos mag 10 g
olívabogyó 10 g
esetleg kapribogyó
fokhagyma/ granulátum
friss bazsalikom

bors

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A zellert és a vöröshagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra, a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A megmosott padlizsánt vékonyan felszeleteljük – de akár kockázhatjuk is – és az olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből. Az olajban megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzátesszük a padlizsánt, zellert, paradicsomot, majd fűszerezzük sóval és borssal. Kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket a félbevágott olajbogyókat, és esetleg a kapribogyót. Citromlével ízesítjük, majd pár percig tovább pároljuk. Az elkészült salátára szárazon pirított mandulaforgácsot, vagy bármilyen egyéb, aprított magot szórunk.

Mozzarellával, vagy fetasajttal kész fogás válhat belőle, akár ebédre is.

Ez a finomság is megtalálható az aktuális JÓ(L)ENNI – Fogyjunk Közösen! étrendben, ha tetszett, itt megtalálod a teljes menüt. 

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tej, Diófélék, Zeller

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.