Barion Pixel

Koviubi krémleves

Tavaly figyeltem fel erre az extra szezonális, extra egészséges, a bélflórának triplán kedvező különlegességre, amikor az éttermek menüit olvasgattam – igen, én az a típus vagyok, aki már otthon átnézi az étlapot, hogy ne tartson 20 percig, mire választok ;-). A vicc az, hogy végül sehol sem kóstoltam, valószínűleg azért, mert egy főétellel is jól tudok lakni, így itthonra maradt a tesztelés… Ami alapján mondhatom, hogy ezt egyértelműen nektek is muszáj kipróbálni! A JÓ(L)ENNI – Fogyjunk Közösen! júniusi csapatát például már kényszerítettem is erre, ugyanis a recept bekerült az étrendbe is!

Hozzávalók:

200 g natúr görög joghurt
100 g kovászos uborka
20 g vöröshagyma
30 g fekete erdei sonka
csirkehúsleves kocka
olívaolaj
kapor
fokhagyma
őrölt fehérbors

Elkészítés:

Olajon a felkockázott vöröshagymát kissé megpirítjuk, használjunk „főzős” olivaolajat hozzá. Engedjük fel kevés alaplével, ennek hiányában leveskockás lével a dinsztelt hagymát, legyen ez egy sűrű alap, különben nagyon folyós lesz a levesünk. Kockázzuk fel apróra a kovászos uborkákat, és egy kis levével együtt, a fűszerekkel turmixoljuk össze, majd keverjük a hagymás léhez. Dúsítsuk görög joghurttal – óvatosan, hozzámelegítve -, ismét turmixoljunk rajta egyet, majd lehűtés után, tálaláskor friss kaporral, és pirított fekete erdei sonkával tálaljuk, de ez el is hagyható.

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tej, Zeller

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.