Ha igazán fontos számodra, hogy minél kevesebb időt tölts a konyhában, mégis ízletes, tápláló falatokkal lásd el a családot, akkor nagyon javaslom, hogy tárazz be néhány vega étellel is a repertoárba, mert húsmentesen bizony sokkal könnyebb gyorsan finomat főzni! Kiváló példa erre a vöröslencse bolognai is, íme!
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt, vagy gépi aprítóval aprított sárgarépát, és az átmosott vöröslencsét. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, és végül a zöldfűszereket is hozzáadjuk (gazdagon, többet használva, mint a „klasszik” változathoz). 4-5 deci vízben, vagy alaplében, kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a ragut. Végül sűrített paradicsommal, vagy házi paradicsomlével gazdagítsuk, és spagettitésztára tálaljuk, majd reszeljük rá a parmezánt.
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.