Barion Pixel

Cukkinifőzelék

A héten szabadságon vagyok Zétivel, amíg a család másik fele elutazott. Ennek következtében kénytelen vagyok végre főzni, ami most, hogy időm is van rá, igazi felüdülést jelent 😍
Múlt héten megvettem az első igazi tavaszi alapanyagomat is hozzá egy csokor medvehagyma formájában, majd csak kiötlök valami finomat belőle alapon. Na most az egy dolog, hogy irtó finom, de mivel extra gyors is lett ez a kokusztejszínes medvehagymás cukkinifőzelék, az már biztos, hogy áprilisban többször is tányéron lesz, sőt, szerintem a következő JÓ(L)ENNI étrendbe is bekerül!

Hozzávalók:

2 cukkini
1 csokor medvehagyma
olívaolaj
2 kanál zabliszt
kisebb konzerv kókusztejszín
Só, esetleg alaplé, vagy levesalap

Elkészítés:

Főzős oliván a medvehagymát dinszteld meg, majd add hozzá a lereszelt cukkinit. Párold meg a zöldséget, sózd meg, majd öntsd fel kevés vízzel, vagy alaplével. Végül pedig habard be kókusztejszínnel és zabliszttel. Nagyon hamar kész is leszel, kb. 5 perc alatt meg is párolódik a cukkini, addig meg is vagy a habarással, és onnantól már csak egyet kell forrnia.

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.