Barion Pixel

Vöröslencse bolognai

Ha igazán fontos számodra, hogy minél kevesebb időt tölts a konyhában, mégis ízletes, tápláló falatokkal lásd el a családot, akkor nagyon javaslom, hogy tárazz be néhány vega étellel is a repertoárba, mert húsmentesen bizony sokkal könnyebb gyorsan finomat főzni! Kiváló példa erre a vöröslencse bolognai is, íme!

Hozzávalók:

vöröslencse 50 g
paradicsompüré, vagy házi paradicsombefőtt 40/200 g
teljes kiőrlésű spagettitészta 40 g
sárgarépa 30 g
vöröshagyma 20 g
napraforgóolaj 10 g
parmezán sajt 10 g
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 2 g

kakukkfű
oregánó
feketebors
friss bazsalikom

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt, vagy gépi aprítóval aprított sárgarépát, és az átmosott vöröslencsét. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, és végül a zöldfűszereket is hozzáadjuk (gazdagon, többet használva, mint a „klasszik” változathoz). 4-5 deci vízben, vagy alaplében, kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a ragut. Végül sűrített paradicsommal, vagy házi paradicsomlével gazdagítsuk, és spagettitésztára tálaljuk, majd reszeljük rá a parmezánt.

Makrotápanyagok:

Allergének: Glutén, Tojás, Tej

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.