Hogyan fér bele a túrógombóc közkívánatra a JÓLENNI étrendekbe?
Egyrészt minden a gondos alapanyagválasztáson és az elkészítés módján áll vagy bukik: zsírszegény túró, nem túl sok búzadara, zsemlemorzsa helyett pedig pirított mandula szerepel az összetevők között. Másrészt viszont nehogy már ne férjen bele időnként egy túrógombóc, ha az ember fia, vagy lánya megkívánja…. Ugye? 😊
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojássárgájával, sóval, narancshéjjal és a búzadarával. Állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő vízben főzzük legalább 2-3 percig, amíg a gombócok felszínre nem jönnek. Miután elkészültek, pirított mandulába forgatjuk a kész gombócokat. (Az 1 adagnyi mennyiség kb. 3 gombócra lesz elegendő.) Jó étvágyat hozzá!
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.