Barion Pixel

Görögdinnye saláta

Nincs olyan nyár, hogy ne kapnám meg a kérdést: belefér a görögdinnye a fogyókúrába? Mennyit, mikor, hogyan szabad enni belőle? A válaszom pedig rendre az, hogy ha kombinálod, például olyan fehérjeforrással, mint a sajt, és készítesz egy jó kis salátát belőle, nem fogsz túlzásba esni!

Hozzávalók:

250g görögdinnye
80g feta sajt
30g áfonya
8db fekete olívabogyó
25g rukkola
30g hagyma (inkább lila)
fél evőkanál olívaolaj
fehér balzsamecetkrém
fűszerek ízlés szerint (mint egy görög salihoz)

Elkészítés:

Ha nem kevertem volna bele a sajtot, még sokkal szebb kép készülhetett volna, de tudjátok, kisgyerek mellett fontos az időfaktor is!

Az elkészítés egyébként nagyjából 5 perc, csak keverjetek össze minden alkotót, sőt, variáljátok őket bátran!

Inzulinrezisztencia esetén picit kisebb mennyiségben, uzsonnára javaslom ezt a salit.

Jó étvágyat hozzá ezeken a meleg nyári napokon!

Makrotápanyagok:

Allergének: Tej

Rólam

Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!

Kedvenc receptjeim

Ne maradj le

Tanácsadás és étrendek már egészségpénztári számlára is!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.