Egy gyorsan összerakható, sütéssel együtt is csupán 45 percet igénylő finomságot hoztam. A szeptemberi JÓ(L)ENNI csoportban eredetileg gombával és csirkemellel szerepel az étel, én most egy kicsit egyszerűsítve, és vegásítva, hús nélkül készítettem el.
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd pirítsuk meg rajta a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Bő, forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztát (penne, fussili, de akár makaróni is lehet, én még vöröslencsetésztát is kevertem hozzá). Egy jénait vékonyan kenjünk ki olajjal (ez a tejszín miatt akár el is hagyható művelet) és felváltva, rétegesen lerakjuk a tésztát, majd rá a pirított gombás csirkemellet, végül öntsük le főzőtejszínnel, és ezt ismételjük meg, ameddig a tál mérete lehetővé teszi. Tetejére reszeljünk parmezán sajtot, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirítsuk rá a tésztára.
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.