A padlizsántól úgy tapasztalom, sokan tartanak, vagy maximum csak -majonézes- padlizsánkrém, esetleg zakuszka formájában merik elkészíteni, pedig hideg, vagy meleg salátaként is tökéletes, gyors, könnyen összedobható fogás válhat belőle. Mutatom is, például hogyan!
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A zellert és a vöröshagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra, a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A megmosott padlizsánt vékonyan felszeleteljük – de akár kockázhatjuk is – és az olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből. Az olajban megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzátesszük a padlizsánt, zellert, paradicsomot, majd fűszerezzük sóval és borssal. Kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket a félbevágott olajbogyókat, és esetleg a kapribogyót. Citromlével ízesítjük, majd pár percig tovább pároljuk. Az elkészült salátára szárazon pirított mandulaforgácsot, vagy bármilyen egyéb, aprított magot szórunk.
Mozzarellával, vagy fetasajttal kész fogás válhat belőle, akár ebédre is.
Ez a finomság is megtalálható az aktuális JÓ(L)ENNI – Fogyjunk Közösen! étrendben, ha tetszett, itt megtalálod a teljes menüt.
Abonyi Orsi vagyok, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, a JÓ(L)ENNI – Fogyjunk közösen! csoportok anyukája. Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton!
Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.
Abony Orsolya EV. I Székhely: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a. (A tanácsadás nem a székhelyen történek!) I Levelezési cím, panaszkezelés: 2233 Ecser Bajcsy Zs. u. 38/a I Telefonszám: 06308552631
Copyright 2023 © Abonyi Orsi dietetikus – All Rights Reserved
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatóban találsz.